Dieet Wijzer

 
Home Favorieten Contact
        

De do's en don'ts van eten

Met alleen het volgen van een dieet ben je er niet, als je wilt afslanken. Wanneer je je streefgewicht eenmaal bereikt hebt, wil je dat natuurlijk ook zo houden. Alles over de achtergronden van eten vind je op deze pagina.

Wat is goede voeding?
Op gewicht blijven begint bij gezond eten. Een belangrijke oorzaak van overgewicht komt voort uit teveel en verkeerd eten. Allemaal leuk en aardig natuurlijk. Iedereen wil in principe wel gezond eten. Maar wat is gezonde voeding eigenlijk?
Oorzaken van overgewicht
Waarom worden mensen dik? Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel. Omdat ze meer eten dan ze aan energie verbruiken en omdat ze mogelijk het nadeel hebben dat ze er aanleg voor hebben.
 
Het belang van ontbijten
Steeds meer mensen nemen 's ochtends niet de tijd om goed te ontbijten. Het is een trend die goed past in het tijdsbeeld waar overal te weinig tijd voor lijkt te zijn. Een keertje ontbijt overslaan, kan best. Maar voedingsdeskundigen beklemtonen het belang van goed ontbijten.
Voorkom het jojo-effect
Voor veel mensen die afslanken is het een terugkerend fenomeen: wanneer je met veel moeite een paar kilo bent kwijtgeraakt, zit het er binnen de kortste keren weer aan. We noemen dit het jojo-effect. Hoe voorkom je dat het voorkomt?
 


Copyright - Privacybeleid