Dieet Wijzer

 
Home Favorieten Contact
        

Hoe werkt Sonjabakkeren?

Honderdduizenden mensen doen het: Sonjabakkeren. De Sonja Bakker Methode is in korte tijd een van de populairste methoden geworden om gewicht te verliezen. Vrij van kritiek zal Sonja Bakker wel nooit worden, maar over een ding is iedereen het eens. Het werkt.

De Sonja Bakker Methode is feitelijk een methode die uitgaat van het gezonde verstand. Als je minder eet, verlies je gewicht. Zo simpel is het. Waar het om draait is variatie en hoeveelheid. Sonja Bakker zelf viel hier meer dan twintig kilo mee af. Aan de hand van haar eigen methode schreef Sonja Bakker de bestseller: 'Bereik je ideale gewicht' met daarin weekmenu's voor mannen en vrouwen.

Negen weekmenu's
Sonja Bakker geeft de lezer negen weekmenu's, recepten en tips. Het boek bevat ook boodschappenlijstjes. Het dieet sluit aan bij voedingsadviezen uit de Schijf van Vijf. De menu's bevatten alleen minder brood en soms minder zuivel en fruit dan door het Voedingscentrum wordt aangeraden.

Kritiek
Wie succesvol is in Nederland, is al snel onderwerp van kritiek. Sonja Bakker is daarop geen uizondering. Een gedeelte van die kritiek ("ze is niet eens dietiste") is onzin. Maar voor een gedeelte zit er een kern van waarheid in de kritiek.

Zo vindt het Voedingscentrum dat de afvalmethode van Bakker te weinig inzicht biedt op langere termijn. Zij stellen dat het teveel gericht is op kant-en-klare menulijstjes waardoor mensen niet zelfstandig tot een energiebeperkte en volwaardige voedingswijze komen.

Onvolwaardige voeding
De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten onderschrijft de visie van het Voedingscentrum. Zij voegen er in een persverklaring nog iets aan toe:

"De voorschriften van Sonja Bakker - overigens geen lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten - leveren een onvolwaardige voeding en bieden weinig succes op de langere termijn."

Vind je het Sonja Bakker dieet moeilijk om vol te houden? Hier vind je dieet-tips. Meer informatie over de Sonja Bakker Methode cind je op deze pagina.

 


Copyright - Privacybeleid