Dieet Wijzer

 
Home Favorieten Contact
        

Tips voor je zelfvertrouwen

Slanke mensen zijn mooier. En gelukkiger. En rijker ook. Dat is tenminste het beeld dat de damesbladen ons willen doen geloven met hun geretoucheerde foto's van slanke modellen. Veel mensen die af willen vallen hebben last van dat beeld. Niet voor niets is Dove begonnen met de campagne "Tijd voor echte schoonheid", die dwars tegen het traditionele slankheidsideaal ingaat.

In plaats van perfect slank, rijk en gelukkig worden lijners ongelukkig en onzeker. Het is daarom veel beter om je zelfvertrouwen te halen uit je unieke lichaam en je bijzondere karakter. Leuk gezegd natuurlijk. Maar hoe doe je dat? Nou... Zo.

Bedenk dat je niet de enige bent
Verreweg de meeste mensen hebben niet die perfecte wespentaille en krijgen hem ook niet. Alleen in Hollywood bestaat de samenhang tussen perfecte lichamen en levensgeluk en rijkdom.

Bedenk dat lichamelijk aantrekkelijk een breed begrip is
Om lichamelijk aantrekkelijk te zijn, of je aantrekkelijk te voelen, is passen in de perfecte pasvorm geen voorwaarde. Persoonlijkheid en gedrag dragen veel bij aan wat je uitstraalt. Als je op straat rondkijkt, zeker met het mooie weer, zie je genoeg voorbeelden van mensen die zich aangetrokken voelen tot anderen die niet in het ideaalbeeld van de bladen passen.

Denk aan iets neutraals
Stop met te oordelen over je lichaam, stelt Dove bij de oefeningen voor je lichaamsbeeld. Als je denkt 'wat een grote neus', probeer dan in plaats hiervan te denken aan iets neutraals, bijvoorbeeld 'de lucht is blauw', om de emotionele reactie op de negatieve gedachte te doorbreken.

Weg met die kleren
Gooi alle kleren die niet passen weg. Als je strakke kleding draagt, benadruk je voor jezelf alleen maar hoe 'verkeerd' je lichaam is.

Vijf minuten voor de spiegel
Kijk vijf minuten per dag naar je lichaam in de spiegel - zonder te oordelen. Let op rondingen, de lengte van je armen, enz. Geef jezelf complimenten.

Werk aan een gezonde geest
Eet bewust en sport voor een gezond lichaam, maar let ook op wat er in je hoofd speelt. Focus niet op alles wat niet goed gaat, maar heb oog voor je sterke punten. Je houding tegenover jezelf is erg bepalend. Als je weinig vertrouwen in jezelf hebt, is de verleiding groot om defensief te worden, waardoor je onaardig over kan komen en dat is bepalender voor mensen in hun oordeel over je dan hoe je er precies uitziet.

 


Copyright - Privacybeleid